Ocet, andrut i wuzetka, czyli PRL-owskie kuchenne rewolucje w muzeum w Kolbuszowej

  • 13.04.2019, 13:00
  • MW
Podziel się:
Oceń:
Ocet, andrut i wuzetka, czyli PRL-owskie kuchenne rewolucje w muzeum w Kolbuszowej Plakat Muzeum w Kolbuszowej
Dzień Wolnej Sztuki (27 kwietnia) w tym roku przeniesie turystów w czasy peerelowskiej kuchni

W domu w Żołyni zostanie otwarta wystawa „Nie tylko ocet. Kuchnia w PRL”. Będzie można na niej obejrzeć  fotografie, przedmioty codziennego użytku, książki kucharskie i odręcznie zapisane przepisy kulinarne.

W szkole w Trzebosi pani Janina Olszowy pokaże na warsztatach, jak w tych dawnych czasach piekło się legendarną wuzetkę.

Dzieci mogą wziąć udział w zajęciach plastycznych „Zrób to sam” oraz obejrzeć pokaz slajdów ze starego rzutnika.

Plan dnia:
12.00 – otwarcie wystawy w domu w Żołyni i opowieści o wybranych eksponatach
13.45 – oprowadzanie po wystawie
14.00 – warsztaty kulinarne „Poczuj smak PRL-u z Babcią Janiną” (obowiązują zapisy)
14.00 – warsztaty dla dzieci „Zrób to sam”
15.00 – pokaz bajek z rzutnika pod hasłem „Wieczorynka z Anią”

Zapisy na warsztaty z panią Janiną Olszowy: tel. 669 001 223 lub 17 22 71 071, e-mail: [email protected]
Cena: 24 zł/os.

MW

Komentarze (0)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu korso.pl. Agencja Wydawniczo Reklamowa Korso Spółka z o.o. z siedzibą w Mielcu, ul. Biernackiego 1/4, 39-300 Mielec jest administratorem twoich danych osobowych dla celów związanych z korzystaniem z serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Pozostałe